Литовські інструктори вирушили до ФРН для навчання українських військових

Литовські інструктори вирушили до ФРН для навчання українських військових

Укрінформ
У вівторок перша група литовських інструкторів з піхотної бригади Zemaitija ("Жемайтія") Збройних сил Литви вирушила до Німеччини для участі у Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine).

Як передає Укрінформ про це повідомляє національний мовник LRT з посиланням на ЗС Литви.

До 15 травня литовські інструктори разом із німецькими та бельгійськими колегами братимуть участь у багатонаціональній програмі навчання українських військових під керівництвом Німеччини.

Місія включатиме навчання з базового управління зброєю, влучної стрільби, медичну та інженерну підготовку, а також колективну підготовку підрозділів на різних рівнях, зосереджуючись на наступальних та оборонних операціях у населених пунктах та на лісистих територіях.

Читайте також: Командування бойовою групою: як інструктори з Фінляндії навчали українських прикордонників

За даними ЗС Литви, її інструктори навчають українців у рамках різних двосторонніх та міжнародних ініціатив. У 2023 році ЗС Литви підготують до 2 тис. українських солдатів в ході тренінгів та курсів.

Метою місії EUMAM Ukraine, організованої Європейським Союзом, є зміцнення військового потенціалу Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету України, а також захисту цивільного населення.

Фото: Vyr. srž. sp. I. Budzeikaitės nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-