Час працює на Україну і підготовку контрнаступу - Резніков

Час працює на Україну і підготовку контрнаступу - Резніков

Укрінформ
"Повзучий" наступ росії все більше утруднюється, плани захопити Донецьку та Луганську області зазнають невдачі, колосальні втрати знижують потенціал армії рф. В цей же час Україна має можливість підготуватися до контрнаступу.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю литовському національному інформагентству, повідомляє Delfi.

«Тактику "повзучого" наступу росіяни там (під Бахмутом, - ред.) використовують уже понад пів року і зазнають величезних втрат. Це означає, що, якби не було тих втрат, вони могли б використати весь свій потенціал проти нас на іншій лінії оборони чи іншому місці фронту. В якомусь менш укріпленому та захищеному місці. А тепер ми щодня завдаємо їм величезних збитків, тримаємо їх, по суті, у лещатах… Мрії та плани кремля якнайшвидше вийти на кордони Донецької та Луганської областей зазнають краху», - сказав Резніков, обґрунтовуючи те, що ЗСУ продовжує оборону Бахмута.

Читайте також: росіяни обстрілюють транспорт, який рухається в бік Бахмута – Маляр

За його словами, те, що росіянам не вдається досягти успіху до неодноразово заявлених дат плану наступу, "означає, що вони програють і психологічно, і там втрачають не лише живу силу, а й техніку та боєприпаси".

Резніков вважає, що зараз час має для України "вирішальне значення в ході підготовки до контрнаступу". Крім того, цей час працює на користь України ще й тому, що "як ми бачимо, щодалі, то більше прискорюються відцентрові процеси всередині російського режиму". За його словами, "між різними вежами кремля відбувається конфлікт".

Водночас, як сказав Резніков, за даними української розвідки, керівництво російського режиму готове мобілізувати і принести в жертву навіть 3 мільйони людей. При цьому логіка кремля така: по-перше, давня лінія російської влади: Баби ще понароджують. «По-друге, за даними нашої розвідки, багато вищих представників кремля підкріплюють свої стратегічні розрахунки та планування наступною логікою: "Ми не пошкодуємо ні одного, ні трьох мільйонів, тому що за рахунок тих втрат ми приєднаємо половину України з двадцятьма мільйонами і таким чином компенсуємо ці втрати”», - додав міністр.

Читайте також: Данілов – про український контрнаступ: Не чекаємо чарівних дат, діємо спокійно

Крім того, Резніков заявив, що цю війну "не вдасться "заморозити" жодними переговорами".

Інтерв'ю було взято у міністра оборони України Олексія Резнікова в Україні, коли він минулого тижня зустрічався з міністром оборони Литви Арвідасом Анушаускасом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-