Макрон про війну в Україні: Зараз не час для переговорів

Макрон про війну в Україні: Зараз не час для переговорів

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон заявив у контексті розв'язаної росією війни проти України, що «погода зараз військова», для переговорів час не настав.

Про це повідомляє RFI, передає Укрінформ. 

«Я думаю, що Китай робить те ж саме спостереження, що і ми, а саме - що сьогодні погода військова. Українці чинять опір, а ми їм допомагаємо. Зараз не час для переговорів, навіть якщо ми їх готуємо і якщо ми повинні розставити віхи», - сказав Макрон в інтерв’ю виданню Les Échos

Він також зауважив, що метою його діалогу з Китаєм є консолідація спільних підходів щодо війни.

«Перше: підтримка принципів Статуту ООН. Друге: чітке нагадування про ядерну енергетику, і саме Китай має зробити висновки про наслідки того факту, що президент путін розмістив ядерну зброю в білорусі через кілька днів після того, як він узяв на себе зобов'язання не робити цього. Третє: дуже чітке нагадування про гуманітарне право і захист дітей. І четверте: прагнення до переговорного і тривалого миру», — наголосив Макрон.

Читайте також: Китай і Франція засуджують збройні напади на мирні ядерні об’єкти

Лідер Франції сказав, що Сі Цзіньпін говорив про європейську архітектуру безпеки. Але, на його думку, її не може бути, доки в Європі ще є країни, що зазнали вторгнення, або заморожені конфлікти. 

Макрон не впевнений, що Україна є серед пріоритетів китайської політики, проте цей діалог дає змогу пом'якшити коментарі з боку Китаю щодо росії.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Франції Емманюель Макрон відвідали із триденним візитом Китай. Під час поїздки Макрон та лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили війну рф проти України та погодилися, що ядерну зброю слід виключити з "конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-