москві не вдалося виграти війну проти української енергосистеми - британська розвідка

москві не вдалося виграти війну проти української енергосистеми - британська розвідка

Укрінформ
Британська розвідка констатувала, що москві восени та взимку не вдалося довести до колапсу об’єднану енергосистему України, тому цю кампанію фактично згорнули.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

"російська кампанія із завдання непоправної шкоди об’єднаній енергосистемі України взимку 2022-2023 років, найімовірніше, провалилася. росія завдавала удари з великої відстані з жовтня 2022 року, проте масштабні удари стали рідшими з початку березня 2023 року. Атаки меншого масштабу (до 25 ракет) тривають досі, але, скоріш за все, мають набагато менший вплив на енергосистему", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українські оператори енергосистеми продовжують шукати заміну необхідних компонентів, зокрема пошкоджених трансформаторів. Транспортування та встановлення цього обладнання - це великий логістичний виклик, особливо якщо йдеться про великі трансформатори, які можуть важити понад 100 тонн.

"Ситуація з електроенергією в Україні, скоріш за все, покращиться з настанням теплішої погоди. Планування та підготовка до наступної зими, скоріш за все, вже почалася", - повідомили у британському Міноборони.

Читайте також: Україна планує стати хабом Європи у розвитку відновлюваної енергетики

Як повідомлялося, з 11 жовтня 2022 року Україна припинила експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об'єктів.

З вересня на об’єкти НЕК «Укренерго» в Донецькій, Луганській, Харківській областях здійснено 12 масованих атак, під час яких завдано 27 ударів крилатими ракетами та дронами. Внаслідок цього пошкоджено близько 68% високовольтних підстанцій та 833 км ліній.

7 квітня міністр енергетики України Герман Галущенко підписав розпорядчий документ, що дозволяє розпочати процес відновлення експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-