Чехія передасть Україні майно з армійських складів

Чехія передасть Україні майно з армійських складів

Укрінформ
Запланована військова допомога Чеської Республіки Україні сягне 600-700 мільйонів крон (28 тис. - 32,6 тис. дол).

Про це заявила журналістам міністр оборони ЧР Яна Чернохова після зустрічі з президентом Петром Павелом, передає Укрінформ.

За її словами, Україні буде передане непотрібне чеській армії майно з армійських складів.

«Допомога, яку ми плануємо разом із начальником Генерального штабу, становить близько 600-700 мільйонів крон. Це не фінансова допомога, це військовий матеріал, який все ще знаходиться на наших складах, якого армія не потребує та дійсно може відправити в Україну, не ставлячи під загрозу власну обороноздатність», – сказала міністр.

Чернохова передала президенту список допомоги, яку Чехія вже надіслала Україні раніше. Вона згадала чесько-український виробничий кластер та допомогу, надану приватними компаніями.

Читайте також: Чехія ще має можливість надавати Україні військову допомогуміністр оборони

Як повідомлялось, Павел в одному з нещодавніх інтерв’ю заявив, що Чехія віддала Україні все, що могла, але має виробничі потужності для подальшої допомоги.

Чехія почала передавати Україні озброєння за кілька днів до початку війни. Згодом вона стала одним із найбільших постачальників військової техніки в Україну. Впродовж року Прага передала Україні озброєння на суму близько 422 мільйонів євро, включаючи танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, гаубиці, гелікоптери та зенітні системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-