Череватий: росіяни використовують у районі Бахмута вдосконалені авіабомби ФАБ-500

Череватий: росіяни використовують у районі Бахмута вдосконалені авіабомби ФАБ-500

Єдині новини
Укрінформ
Армія рф не має новітніх систем ведення бою, тому використовує зараз на Бахмутському напрямку удосконалені керовані авіаційні бомби ФАБ-500, ефективною протидією яким можуть стати літаки F-16.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

"Оскільки у ворога немає новітніх систем ведення бою, на відміну від того, що нам намагаються надати партнери, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння, у тому числі і бомби ФАБ-500, обладнуючи їх крилами і навігаторами GPS", - зазначив Череватий.

За його словами, це все робиться для того, щоб обходити нашу систему ППО і не витрачати дорогі ракети типу "Калібр" чи "Іскандер".

Читайте також: У Бахмуті прикордонники відбили «мʼясний штурм вагнерівців»

"Використання цих авіабомб дає росіянам певний простір, проте і тут ми знаходимо свої протидії. Ідеальною протидією, звісно, було б надання нам партнерами новітніх літаків типу F-16 з потужними ракетами "повітря-повітря", які можуть збивати ворожі літаки, коли вони намагаються скидати бомби. Відповідно ця проблема швидко вирішилася б. Але в даному випадку ми шукаємо інші належні способи, щоб убезпечитися від наслідків цієї нової загрози", - наголосив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 5 квітня заявив, що російські загарбники не контролюють Бахмут на Донеччині, але ситуація там найскладніша на фронті.

Читайте також: Наступальні дії росіян тривають на чотирьох напрямках – Міноборони

Він наголосив, що чим швидше Україна отримає зброю від партнерів, тим швидше українські воїни будуть "виборювати ситуацію" не тільки в Бахмуті, а в цілому на території держави.

За останню добу Сили оборони України на Бахмутському напрямку знищили 88 окупантів, 124 загарбники було поранено, знищено три безпілотних апарати ворога, одна станція радіоелектронної боротьби і склад з боєприпасами.

Фото ілюстративне з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-