Зеленський: Ворог не контролює Бахмут, але ситуація складна

Зеленський: Ворог не контролює Бахмут, але ситуація складна

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевняє, що російські загарбники не контролюють Бахмут на Донеччині, але ситуація там найскладніша на фронті.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції у Варшаві, відповідаючи на питання власного кореспондента Укрінформу.

"Ми знаходимося у Бахмуті і ворог не контролює Бахмут. Це ситуація на сьогодні", - сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що найскладніша ситуація по всій території України наразі саме у Бахмуті, там спостерігається застосування найбільшої кількості зброї, у тому числі артилерії.

Президент нагадав, що оперативною ситуацією у місті опікується генерал Олександр Сирський і, за його словами, для генерала головне - зберегти особовий склад.

Читайте також: Сили спецоперацій показали, як нищать ворогів під Бахмутом

"Для мене найголовніше - не втратити наших військових і, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, безумовно, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці", - додав Зеленський.

Водночас він наголосив, що чим швидше Україна отримує зброю від партнерів, тим швидше українські воїни будуть "виборювати ситуацію" не тільки в Бахмуті, а в цілому на території держави.

Читайте також: У Бахмуті прикордонники відбили «мʼясний штурм вагнерівців»

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда вручив Зеленському найвищу польську відзнаку - орден Білого Орла.

Крім зустрічі лідерів, плануються також зустрічі з главою польською уряду Матеушем Моравецьким, представниками бізнесу, українцями і поляками у Королівському замку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-