У районі Бахмута знищили 88 загарбників, три безпілотники і склад боєприпасів – ЗСУ

У районі Бахмута знищили 88 загарбників, три безпілотники і склад боєприпасів – ЗСУ

Єдині новини
Укрінформ
За останню добу Сили оборони України на Бахмутському напрямку знищили 88 окупантів, 124 загарбники було поранено, знищено три безпілотних апарати ворога, одна станція радіоелектронної боротьби і склад з боєприпасами.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформу.

"За цю добу на Бахмутському напрямку відбулося 245 обстрілів різними арртилерійськими системами, 21 боєзіткнення, 88 окупантів було знищено, 124 зазнали поранень. Крім цього, було знищено три безпілотних апарати ворога, одна станція радіоелектронної боротьби і склад з боєприпасами", - розповів Череватий.

За його словами, зараз під Бахмутом ведуться важкі бої, ворог продовжує атакувати.

Речник Східного угруповання військ також констатував, що, на жаль, "снарядного голоду" там, де ворог зосередив свої головні зусилля, зараз немає. Це Бахмутський напрямок і Куп'янсько-Лиманський.

"Він (ворог - ред.), на жаль, ще має досить значні потужності, щоб бити по наших позиціях. Просто якщо порівнювати з літнім періодом, коли у ворога була можливість наносити удари всіма типами озброєння і калібрами в режимі нон-стоп, то зараз такого нема: вони зосереджуються тільки там, де є така потреба накривати вогнем наші позиції. Це Бахмутський напрямок, і Лиманський, при цьому останній навіть лідирує за використанням ворожої артилерії", - сказав Череватий.

Він зауважив, що якщо українське військове керівництво бачитиме, що користь від утримання Бахмута буде меншою від існуючих загроз, то може бути здійснений певний тактичний крок, але лише за потреби.

Читайте також: У Бахмуті прикордонники відбили «мʼясний штурм вагнерівців»

"Якщо ми бачитимемо, що користь від утримання Бахмута менша у нашому розумінні, то може бути здійснений певний тактичний крок. Але, підкреслюю, це лише за потреби", - заявив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 5 квітня заявив, що російські загарбники не контролюють Бахмут на Донеччині, але ситуація там найскладніша на фронті.

Він нагадав, що оперативною ситуацією у місті опікується генерал Олександр Сирський і, за його словами, для генерала головне - зберегти особовий склад.

Водночас Президент наголосив, що чим швидше Україна отримує зброю від партнерів, тим швидше українські воїни будуть "виборювати ситуацію" не тільки в Бахмуті, а в цілому на території держави.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-