росія не має сил для наступу по всій лінії фронту і окопується поблизу Криму - військові

росія не має сил для наступу по всій лінії фронту і окопується поблизу Криму - військові

Відео
Укрінформ
російські окупаційні війська не зможуть розгорнути наступальні дії одночасно на всіх напрямках, оскільки мають великі проблеми з логістикою, тому ворог активно мінує Запорізьку область та посилює фортифікаційні споруди поблизу Кримського перешийку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«Якщо ворог розтягне наступальні дії по всій лінії фронту, то логістики просто не вистачить. Йому вже не вистачає логістики на цих напрямках, які він атакує – це 4 напрямки, на яких він працює. Якщо ще додати Запорізький напрямок, то я думаю, що ворог взагалі не зможе постачати ні боєприпаси, ні пальне. Проблема з цим уже відчутна, так з’явилась сьогодні інформація, що в Маріуполі ворог після численних попадань (Силами оборони – ред.) по складах боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів почав виводити з Маріуполя техніку на тралах, переміщати боєприпаси», - відзначив речник.

Читайте також: росіяни знову застосували боєприпаси з хімічною речовиною - військові

Він наголосив, що на Запорізькому напрямку ворог активно почав мінувати територію, встановлює так звані «зуби дракона» та продовжує покращувати свої численні фортифікаційні споруди. Крім того, росіяни посилено укріплюються ближче до Кримського перешийку. Це говорить про те, що рф боїться контрнаступу Сил оборони і не безпідставно, відзначив речник.

За словами Дмитрашківського, на сьогодні всі дії Сил оборони спрямовані на виснаження ворога.

«Настане той момент, коли буде прийнято рішення (щодо контрнаступу – ред.), але на даний момент робота вся спрямована на виснаження ворога, на знищення живої сили і максимальної кількості техніки, також складів боєприпасів та пального. Це те, що ускладнить ворогу подальше ведення бойових дій. Тобто наша основна задача - щодня ускладнювати роботу ворога», - підсумував він.

Читайте також: Донецький напрямок: ЗСУ покращили тактичне положення на одній з ділянок фронту

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Дмитрашківський розповів, що російські окупаційні війська продовжують атакувати населені пункти на Авдіївському, Мар’їнському та Вугледарському напрямках. Водночас Сили оборони в одному з районів Донецького напрямку змогли покращити своє тактичне положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-