рф намагається врятувати репутацію бригади, що «прославилася» невдачами в Україні - розвідка Британії

рф намагається врятувати репутацію бригади, що «прославилася» невдачами в Україні - розвідка Британії

Укрінформ
Міністерство оборони росії проводить інформаційну операцію для відродження репутації бригади, що стала синонімом невдач російської армії в Україні.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Міноборони рф, ймовірно, проводить цілеспрямовану інформаційну операцію, щоб відновити репутацію бригади, яка стала синонімом нещодавніх невдач росії в Україні», - йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що протягом березня 2023 року діяльність 155-ї окремої морської піхотної бригади висвітлювалась за допомогою відеозаписів бойових дій, знятих шоломною камерою. До цього долучався і відомий російський пропагандист володимир соловйов.

Читайте також: У розвідці розповіли, навіщо загарбники створюють ПВК у Криму

Під час інформаційної кампанії лунали заяви про те, що бригада перебуває у «піднесеному настрої і твердо налаштована досягти поставлених цілей». Крім того, поширювалися кадри про переоснащення 155-ї бригади на модифіковані танки.

«Насправді 155-ий дивізіон принаймні двічі за останні шість місяців був знижений до небоєздатного статусу через участь у тактично помилкових лобових атаках поблизу Вугледара в Донецькій області», - зазначають у британській розвідці.

Зусилля міноборони рф щодо відновлення репутації бригади, ймовірно, відображають занепокоєння тим, як її невдачі дедалі більше пов’язують із російським вищим військовим керівництвом.

Читайте також: росія може змінити вище військове керівництво через невдалий зимовий наступ – ISW

Як повідомлялося, у лютому бійці 72-ї окремої механізованої бригади влаштували засідку на шляху висування танкового підрозділу сумнозвісної 155 бригади морської піхоти, що базується у місті Владивосток.

Станом на кінець березня 2022 року 155 окрема бригада морської піхоти (в/ч 30926, Владивосток) Тихоокеанського флоту рф втратила близько 50% особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-