Зеленський про ядерну зброю рф у білорусі: Сигнал говорить про невдалу зустріч із Китаєм

Зеленський про ядерну зброю рф у білорусі: Сигнал говорить про невдалу зустріч із Китаєм

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що заяви російської федерації про намір розмістити на території білорусі ядерну зброю свідчать про невдалу зустріч із Китаєм.

Про це він заявив під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

«Сигнал, що росія буде розташовувати ядерну зброю на території білорусі, говорить про невдалу зустріч із Китаєм. Перше, що потрібно було показати якусь суб’єктність, яку росія під керуванням президента путіна повністю втратила. Друге, ще раз підкреслю, що треба показувати якісь політичні кроки, або перемоги президенту росії. Але він на полі бою не зміг це зробити. І навіть про те, що вони розпочали таку криваву війну, - абсолютно зрозуміло, чим вона закінчиться вже. Питання в тому, що він просто не жаліє наших людей і вбиває їх, але він і не рахує своїх людей. Але це справи російської федерації», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський вважає переговори можливими після того, як росія без бою виведе з України війська

Також Президент наголосив, що ці заяви путіна демонструють повністю втрату будь-якої суб’єктності та президента білорусі олександра лукашенка.

«Він (лукашенко – ред.), я думаю, вже не вирішує, яка зброя знаходиться на його території", - додав Зеленський.

Водночас глава держави вкотре наголосив, що путін досі загрожує світу, адже якщо Україна не вистоїть, російський диктатор піде далі на інші країни.

Читайте також: Зеленський очікує відповіді на сигнали про готовність говорити з лідером КНР

Як повідомлялося, президент рф володимир путін заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі. Раніше, у лютому поточного року, путін оголосив про "призупинення" участі москви у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США (Новий START), хоча положення цього документа не передбачають можливість його «призупинення».

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що розміщення ядерної зброї в білорусі робиться з його ініціативи, що це не залякування, не шантаж, а можливість «убезпечити білоруську державу».

Читайте також: Китай заявив на Радбезі ООН, що виступає проти розміщення ядерної зброї в інших країнах

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що намір росії розмістити в білорусі тактичну ядерну зброю є порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-