Прокурор МКС закликав росію повернути викрадених українських дітей

Прокурор МКС закликав росію повернути викрадених українських дітей

Укрінформ
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан закликав росію повернути Україні викрадених дітей.

Про це він заявив під час конференції United for justice, яка відбулася у Бучі і була приурочена до річниці звільнення міста від російських військових, передає кореспондент Укрінформу.

«Я чітко закликаю рф повернути дітей… дайте їм (можливість – ред.) повернутися в Україну якнайшвидше. Прямо в Україну або через треті сторони, але дайте дітям повернутися додому… Правам дитини має приділятися першочергова увага», - сказав Хан.

Він також вкотре закликав росію надавати інформацію, що стосується роботи його Офісу.

Читайте також: В Україну з початку повномасштабної війни повернули 327 дітей

Прокурор МКС додав, що видача ордеру на арешт володимира путіна та омбудсменки марії львової-бєлової не викликала у нього почуття радості, адже це стосувалося очільника країни, що є постійним членом Ради безпеки ООН.

На переконання Хана, путін і львова-бєлова мають постати перед правосуддям, відповісти на обвинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт путіна та марії львової-бєлової.

Президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-