У Британії відзначають високий рівень підготовки українських воїнів - Стефанчук

У Британії відзначають високий рівень підготовки українських воїнів - Стефанчук

Єдині новини
Укрінформ
У Великій Британії, де проходять навчання українські військовослужбовці, відзначають високий рівень їхньої підготовки та мотивації.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Спілкуюся з нашими колегами. У формальних і неформальних бесідах вони всі відзначають високий рівень підготовки українських військових, високий рівень мотивації. Деякі з колег у Британії підходять та чесно говорять, що вони вважають за честь навчати українських військових. Сподіваюся, що увесь той вишкіл, усі ті знання та навички, які отримують, вони ефективно використають на полі бою, та це призведе до неминучої перемоги України у цій війні», - розповів Стефанчук.

Він зазначив, що під час офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії парламентська делегація активно торкалася теми навчань українських захисників: «Їх готують на низці натівських баз, вони роблять вишкіл за стандартами НАТО. Вони вже готуються для подальшого переведення в межах бойової лінії України. Ми готуємося, як ви знаєте, до контрнаступу, саме ця підготовка в усіх сферах, як на суходолі, так і на воді, у повітрі, для українців є вкрай важливою».

Читайте також: Стефанчук закликав Британію підтримати заявку України на вступ до НАТО

Делегація також обговорювала допомогу , яку Сполучене Королівство може надати нашій країні задля оборони та вигнання російських загарбників. Порушували питання й посилення санкцій проти росії. «Треба зробити такі санкції, щоб вони не мали способів їх обходження», - додав Стефанчук.

Окрім того, на зустрічах ішлося про участь інших країн у повоєнній відбудові України. Стефанчук у цьому контексті подякував Великій Британії, яка буде організатором наступної конференції з відновлення.

У ході візиту Стефанчук закликав британських колег до визнання російської федерації державою-терористом, підтримки створення спеціального трибуналу для країни-агресора за скоєні злочини та напрацювання механізму репарацій на користь України, підтримки формули миру Володимира Зеленського; визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікером британської Палати лордів створення спецтрибуналу для рф

Як повідомлялося, 27-28 березня Стефанчук на чолі парламентської делегації здійснює офіційний візит у Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

Нагадаємо, вже понад 10 тисяч українських військовослужбовців пройшли навчання у Британії під керівництвом Сухопутних військ цієї країни та збройних сил міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-