Костін: Від початку вторгнення росія скоїла понад 72 тисячі воєнних злочинів

Костін: Від початку вторгнення росія скоїла понад 72 тисячі воєнних злочинів

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зафіксовано понад 72 тис. воєнних злочинів, скоєних державою-агресоркою.

Таку цифру під час візиту до Лондона назвав генеральний прокурор Андрій Костін, передає Укрінформ із посиланням на ОГП.

Під час зустрічі у столиці Великої Британії Андрій Костін подякував членам парламенту, заступнику прем'єр-міністра Домініку Раабу та генпрокурору Вікторії Прентіс за підтримку України на юридичному фронті.

Костін наголосив, що масова депортація українських дітей є частиною злочинної стратегії рф. Загалом з початку повномасштабної війни зафіксовано понад 72 тис. воєнних злочинів. Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні у своєму нещодавньому звіті підтвердила їх системність.

«Саме агресивна війна є причиною цих масових злодіянь. Припинення агресії та притягнення до відповідальності організаторів цього «найвищого міжнародного злочину» – обов'язок цивілізованого світу та запорука досягнення тривалого миру», – зазначив генпрокурор.

Читайте також: Костін зустрівся із Мецолою у Брюсселі — говорили про покарання росії за воєнні злочини

Він закликав підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

«Це вирішальний крок для розбудови архітектури відповідальності за міжнародні злочини та найефективніший спосіб подолати особисту недоторканність керівництва російського злочинного режиму», – констатував Костін.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні відбулася зустріч міністрів юстиції держав світу з метою обговорення підтримки розслідування Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів російської федерації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-