У Лондоні міністри юстиції обговорили розслідування злочинів рф в Україні

У Лондоні міністри юстиції обговорили розслідування злочинів рф в Україні

Укрінформ
У Лондоні відбулася зустріч міністрів юстиції держав світу для обговорення підтримки розслідування Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів російської федерації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Україну на заході представляли генеральний прокурор Андрій Костін та міністр юстиції України Денис Малюська.

Читайте також: МКС провів тренінг з підтримки жертв сексуального насильства через війну в Україні

"Ордер на арешт путіна довів, що МКС і Офіс прокурора Каріма Хана безкомпромісно стоять на варті справедливості. Сьогоднішня зустріч — черговий доказ того, що справедливість є нашою спільною фундаментальною цінністю, і ми не допустимо безкарності за міжнародні злочини", – наголосив Костін під час свого виступу.

Генпрокурор подякував заступнику премʼєр-міністра, міністру юстиції Великобританії Домініку Раабу та генеральній прокурорці Вікторії Прентіс за непохитну підтримку України. Також він висловив подяку міністерці юстиції та безпеки Нідерландів Ділан Єшільгоз-Зегеріус за сприяння роботі МКС та експертну підтримку.

Костін висловив переконання, що знищення України та української ідентичності — цілеспрямована стратегія рф. І незаконна депортація українських дітей є частиною цієї стратегії. До того ж, росія щодня застосовує засоби та методи ведення війни, заборонені міжнародним правом.

Читайте також: МКС проситиме додаткові кошти для розслідування воєнних злочинів рф в Україні

"Як зазначив Президент Володимир Зеленський, історичне рішення МКС передбачає історичну відповідальність. Наші єдність та співпраця — ключ до забезпечення відповідальності за злочини рф. Сьогоднішня зустріч — ще один крок до цієї єдності. Заради більш справедливого й безпечного світу", – констатував генпрокурор.

Також Генеральний прокурор в Лондоні зустрівся з комісаром Європейського Союзу з питань юстиції Дідьє Рейндерсом – говорили про пріоритетні напрямки співпраці, зокрема про посилення спільної слідчої групи щодо розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

За словами Костіна "обговорили пріоритети й наступні кроки співпраці".

Генпрокурор зауважив, що ще багато потрібно зробити для розбудови мережі повної та всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини. А саме: посилення спільної слідчої групи та запуск роботи Міжнародного центру з переслідування злочину агресії проти України.

Читайте також: Офіс генпрокурора реагуватиме на порушення прав підприємців - Костін

"Кожен з цих компонентів є необхідним для забезпечення відповідальності за всі злочини рф, скоєні в Україні, включно з найвищим міжнародним злочином – агресією. Для всіх причетних до цих злочинів, включно з найвищим керівництвом держави-агресора", – зазначив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд звернеться щодо виділення додаткових коштів для розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-