Передача старших версій Abrams для ЗСУ узгоджувалася з Україною – Пентагон

Передача старших версій Abrams для ЗСУ узгоджувалася з Україною – Пентагон

Укрінформ
Рішення передати ЗСУ суттєво модернізовані американські танки М1А1 Abrams замість більш сучасної версії М1А2 було прийняте Пентагоном «у тісній взаємодії» з українською стороною з метою прискорення процесу озброєння України.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Відтоді, як ми оголосили про це (передачу танків Abrams Україні – ред.), ми намагалися вивчити варіанти якнайшвидшої доставки цих броньованих засобів», - зазначив представник Пентагону.

За його словами, після проведеного аналізу «Міністерство оборони США в тісній співпраці з Україною прийняло рішення надати варіант M1A1 танка Abrams». Генерал підкреслив, що це дозволить «суттєво прискорити терміни доставки та надати ці важливі засоби України до осені нинішнього року».

Райдер також уточнив, якщо би США й Україна продовжили фокусуватися на більш сучасній моделі М1А2, це розтягнулося би на понад рік.

Читайте також: Для контрнаступу Україні потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків - польський генерал

Водночас він поінформував, що в танках, які поставлятимуться в Україну, будуть встановлені вогневі засоби, схожі на M1A2, що включатиме передові системи броньового захисту й озброєння, в тому числі, 120-міліметрова гармата та важкий кулемет 50-го калібру.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американські ЗМІ повідомили, що США планують суттєво скоротити час для забезпечення України танками Abrams за рахунок відправлення старших версій M1A1 замість того, щоби чекати виготовлення нових машин.

Фото: Defense Visual Information Distribution Service

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-