Для контрнаступу Україні потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків - польський генерал

Для контрнаступу Україні потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків - польський генерал

Укрінформ
Україна потребує для вдалого контрнаступу проти російських військ більше танків від Заходу, ніж Києву планують зараз надати.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак.

“Одного батальйону танків (Leopard 2 – ред.) не вистачить. Для ефективного контрнаступу українцям потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків. Необхідно мати сильний бронетанковий кулак у кільканадцять батальйонів, які зможуть прорвати оборону, а потім переслідувати відступ росіян”, - підкреслив Скшипчак, який є професійним танкістом.

За його словами, політичні рішення на Заході приймаються “дуже повільно”, а повинні бути “швидкими”. Він зауважив, що Україна просила про сучасні танки ще восени, але починає отримувати їх лише зараз.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили ще 870 російських загарбників та літак

На його переконання, Захід має визначитися, чи хоче він, щоб Україна перемогла ще в цьому році, не розтягуючи війну надовго. Якщо так, то для цього танки потрібно надавати Києву не так, як зараз, “методом крапельниці - один батальйон сучасних танків на пів року”.

“Повинні бути рішучі дії, що дадуть українській армії якісну перевагу над російською. Країни Європи повинні віддати Україні більше своїх танків із власних арсеналів, а потім поповнити їх завдяки новому виробництву бронетехніки. Для того, щоб розбити росіян, Україні потрібно 400-500 сучасних танків”,- констатував Скшипчак.

Він додав, що йдеться про всі види сучасних танків, зокрема типів Leopard, Abrams, Challenger.

Читайте також: Німеччина передала для ЗСУ ще дві САУ Gepard із амуніцією

Як повідомлялося, у четвер, 9 березня, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак поінформував, що Польща вже передала Україні 14 своїх танків Leopard 2. Разом з танками цього типу з Канади, Норвегії та Іспанії, які буде передано найближчим часом, сформовано фактично батальйон танків Leopard 2, який включатиме 36-40 танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-