США прискорять поставки Abrams в Україну за рахунок старіших версій танків - ЗМІ

США прискорять поставки Abrams в Україну за рахунок старіших версій танків - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати планують суттєво скоротити час для забезпечення України танками Abrams за рахунок відправлення старших версій M1-A1 замість того, щоби чекати виготовлення нових машин.

Про це повідомляє у вівторок CNN із посиланням на двох американських чиновників, передає Укрінформ.

«Ця зміна дозволить танкам прибути вже восени цього року»,- пояснив один із чиновників. За його словами, це дозволить здійснити поставки в Україну на місяці раніше від попередньо запланованого графіку.

Водночас цю інформацію частково підтвердив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Він, зокрема, заявив, що США докладають зусиль для прискорення доставки танків в Україну.

«Ми над цим працюємо. Є деякі зміни, які можна внести в процес, щоби якось його прискорити», - цитує телеканал слова Кірбі.

Читайте також: Батальйон танків Leopard 2 для України буде сформований найближчим часом – Блащак

Рішення прискорити поставку танків прийнято в умовах підготовки України до весняного контрнаступу проти російських окупаційних сил, підкреслюється в публікації.

Як повідомлялося, раніше президент Байден оголосив, що Сполучені Штати надішлють більш сучасну версію бойового танка «Абрамс» M1-A2. Однак для цього їх необхідно побудувати на заводах або модернізувати наявні старі танки. Водночас сучасніші версії потребують також більше часу для фахової підготовки українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-