Рада прийняла за основу зміни до закону «Про оборону України»

Рада прийняла за основу зміни до закону «Про оборону України»

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами.

Як передає Укрінформ, за відповідне рішення проголосувало 258 народних обранців, повідомив народний депутат із парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк у Телеграмі.

Внесені зміни дозволять доповнити повноваження суб’єктів управління оборонними ресурсами для забезпечення належного рівня обороноздатності держави, створення, розвитку та підтримання необхідних спроможностей складових сил оборони з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу.

Читайте також: Рада змінила дату разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань

Передбачається доповнити закон новим розділом “Управління оборонними ресурсами”, в якому зазначена мета управління, питання щодо системи управління оборонними ресурсами, визначені основні принципи планування заходів з управління оборонними ресурсами.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту також внесені зміни до основних термінів: “оборонні ресурси” в частині радіочастотного спектра (радіочастотного ресурсу); “програмно-проєктний менеджмент”, “система управління оборонними ресурсами”; “управління оборонними ресурсами” та до розділу “Управління оборонними ресурсами” в частині врахування таких стадій “життєвого циклу”, як утримання та утилізація оборонних ресурсів.

Крім того, проєктом закону передбачено застосування принципів програмно-проєктного менеджменту як основи ефективного управління оборонними ресурсами за досвідом держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу.

Читайте також: Перші компенсації за зруйноване росіянами житло люди можуть отримати в травні - Шуляк

Реалізація цього закону в разі ухвалення не потребуватиме додаткового фінансування з Державного бюджету України.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт про збільшення видатків державного бюджету на 537 мільярдів гривень, з яких 518,2 мільярда буде спрямовано на сектор безпеки та оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-