Норвезьке агентство надасть підтримку Міноборони України

Норвезьке агентство надасть підтримку Міноборони України

Укрінформ
Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України і Норвезьке оборонне матеріально-технічне агентство (NDMA) підписали угоду про наміри, що передбачає підтримку створення організації закупівель оборонних матеріалів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

«Ця угода про наміри – початок тривалої та плідної співпраці між нашими агентствами. Я вражений тим, що Україна спроможна поставити пріоритет у створення нового відомства в такий важкий воєнний час. Я думаю, що це багато говорить про відданість і професіоналізм, які ви демонструєте, захищаючи свою країну», — цитує сайт NDMA свого директора Гро Джере під час підписання угоди в Осло.

Як зазначається, угода розрахована на три роки.

Підписання відбулося в рамках візиту Агенції оборонних закупівель МОУ до Норвегії. Влітку минулого року українська сторона відвідала Норвегію саме задля отримання досвіду у створенні організації оборонних закупівель в Україні. А у грудні Українська агенція звернулася до Норвезького агентства за підтримкою для розвитку свого агентства відповідно до західних стандартів і методів роботи.

Читайте також: Україна готова у найкоротші терміни направити військових до Норвегії для опанування NASAMS

Таким чином, співпраця також міститиме інформацію про стандарти НАТО та те, як інші країни НАТО здійснюють свої закупівлі.

«Для нас незмінною є тема створення доброчесності та транспарентності в процедурах закупівель, і не тільки. Будь-які ризики корупції мають бути нівельовані, а сектор повинен бути реформований. Довіра партнерів і спільні реформи — найкращий доказ тому, що ми рухаємось у правильному напрямку», — сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити оновлену систему для збалансування дотримання секретності і публічного контролю за закупівлями для армії.

У березні Міністерство оборони України затвердило положення про громадську антикорупційну раду, до її складу увійдуть 15 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-