Розмова Дмитра Кулеби з главою МЗС Китаю: Пекін заявив про готовність сприяти мирним переговорам

Розмова Дмитра Кулеби з главою МЗС Китаю: Пекін заявив про готовність сприяти мирним переговорам

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ґан під час телефонної розмови з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявив, що Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у припиненні війни та відновленні миру в Україні.

Про це йдеться в повідомленні китайського зовнішньополітичного відомства про телефонну розмову в четвер двох міністрів, передає кореспондент Укрінформу.

«Китай завжди дотримувався об’єктивної та справедливої позиції щодо українського питання і заявляє про готовність сприяти мирним переговорам та продовжувати закликати міжнародну спільноту створити умови для таких мирних переговорів», - сказав Цінь.

За його словами, Китай стурбований тривалою ескалацією кризи та «ризиками її виходу з-під контролю».

«Ми сподіваємося, що всі сторони зберігатимуть спокій, раціональність і стриманість та якнайшвидше відновлять мирні переговори й домагатимуться повернення в колію політичного врегулювання», - наводить слова міністра пресслужба відомства.

Читайте також: Сі Цзіньпін побачив кожну помилку путіна і не захоче постачати зброю рф — радник Залужного

«Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у припиненні вогню, припиненні війни, пом’якшенні кризи та відновленні миру», - додав Цінь.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що сьогодні обговорив із китайським колегою Цінь Ґаном важливість принципу територіальної цілісності та формулу миру Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-