Для застосування ATACMS українцям не потрібні додаткові навчання – радник Залужного

Для застосування ATACMS українцям не потрібні додаткові навчання – радник Залужного

Укрінформ
Сполучені Штати мають ухвалити ще два рішення для перемоги України у війні з росією: надати винищувачі F-16 і далекобійні ракети ATACMS.

Про це заявив спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Деніел Райс під час спілкування із журналістами з нагоди свого призначення президентом університету “Амерікан Юніверсіті Київ”, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«ATACMS – це політичне рішення, яке ще не прийняли. Моя думка: це мало статися ще минулого літа. Ви не ведете війну, аби зв’язати (противника). Ви ведете війну, аби перемогти. Ця зброя допоможе деокупувати території», - сказав він.

Райс висловив сподівання, що це рішення буде зрештою ухвалене.

Читайте також: росія утримується від купівлі ракет в Ірану, боючись передачі Україні «ATACMS» – FT

Він також підкреслив, що для застосування ракет ATACMS не потрібно додаткових навчань для українців. «Тільки пускова установка на HIMARS буде інша – одна ракета замість шести. Це не потребуватиме жодних додаткових тренувань, це швидка заміна», - пояснив він. На думку радника Залужного, далекобійні ракети дозволили б відрізати Крим від росії та знищити армію на півострові.

«Ми досі потребуємо F-16 та ATACMS. Два найбільших рішення лишаються. Якщо ми це зробимо, ЗСУ матимуть достатньо для перемоги», - підсумував Райс.

Читайте також: Польща передасть Україні перші чотири літаки МіГ-29 найближчими днями – Дуда

Коментуючи заяви, що нібито передача цих ракет Україні спричинить передачу росії іранських ракет, радник висловив думку, що росіяни отримають все, що захочуть від Ірану в будь-якому разі.

Читайте також: Кулеба про винищувачі: Зрештою це питання буде вирішено позитивно

«Я переконаний, що ми не можемо приймати рішення, слідкуючи за тим, що зробить путін. Він вже поставив усе. Нам лишається тільки вбити росіян», - заявив американський ветеран.

Як повідомлялося, 19 лютого головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що надання Україні передового західного озброєння, зокрема винищувачів F-16, безпілотних літальних апаратів і ракет великої дальності, дозволить їй перемогти росію.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-