Генерал НАТО підтримує надання Україні  F-16 і далекобійних ракет

Генерал НАТО підтримує надання Україні F-16 і далекобійних ракет

Укрінформ
Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі переконаний, що надання Україні передового західного озброєння, зокрема винищувачів F-16, безпілотних літальних апаратів і ракет великої дальності, дозволить їй перемогти росію.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, у п’ятницю під час закритого брифінгу з більш ніж 10 сенаторами та членами Палати представників Конгресу США Каволі запитали, чи допоможуть винищувачі F-16 Україні виграти війну проти росії. Він відповів: «Так».

Каволі також сказав, що українським захисникам потрібні ракети більшого радіусу дії, щоб завдавати ударів по російських позиціях із більшої відстані і знищувати штаби й тилові лінії постачання та руйнувати російську військову машину на тимчасово окупованих територіях України.

Politico зауважує, що така відповідь американського генерала йде далі, ніж попередні публічні коментарі більшості високопоставлених чиновників США, які заявляли, що не виключають передачу винищувачів у майбутньому, але наголошували на пріоритетності забезпечення України протиповітряною обороною.

На Мюнхенській конференції з безпеки Каволі сказав, що Сполучені Штати та їх союзники повинні надати Україні найсучаснішу зброю, яка в них є, включаючи передові літаки, безпілотники та ракети з радіусом дії понад 100 кілометрів.

«Ця зброя зробила б кращу роботу для посилення спроможностей Києва дати відсічі московським військам», - зазначив Каволі.

Читайте також: Винищувачі F-16 для України: Пелосі закликала розпочати тренування пілотів вже зараз

Як заявив в інтерв’ю Укрінформу після дев’ятого «Рамштайну» 14-15 лютого в Брюсселі міністр оборони Олексій Резніков, Україні є чим відбити російську навалу.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-