Винищувачі F-16 для України: Пелосі закликала розпочати тренування пілотів вже зараз

Винищувачі F-16 для України: Пелосі закликала розпочати тренування пілотів вже зараз

Укрінформ
Колишній спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, яка досі займає впливові позиції в Демократичній партії, твердо підтримала передачу винищувачів F-16 Україні, яка продовжує протистояти російській агресії.

Про це вона заявила в суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Отже, найперша річ – це озброєння. І тут із часом відбувалися зміни», - сказала конгресвумен. 

Вона пояснила, що в травні минулого року Конгрес запросив перелік обов’язкової допомоги для України, й після того, як отримали його, він лише збільшувався. Зараз, за її словами, у списку з’явилися винищувачі F-16.

Читайте також: Польща розгляне питання передачі Україні літаків МіГ-29 – Дуда

«І я повністю підтримую це, я сподіваюся, що це (передача літаків Україні – ред.) станеться»,- зазначила колишній спікер Палати представників США.

Вона також підкреслила необхідність розпочати тренування українських пілотів на цих винищувачах просто зараз, навіть якщо рішення про передачу літаків не прийняте, оскільки це займе певний час.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього місяця президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація не готова прийняти рішення про передачу F-16 Україні. Водночас цього тижня у Білому домі дали зрозуміти, що Сполучені Штати вітали б рішення інших країн надати Україні літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-