Блащак розповів, яка польська зброя стала культовою для ЗСУ

Блащак розповів, яка польська зброя стала культовою для ЗСУ

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Польща передала Києву зброю на 2,2 млрд євро. Найбільш “культовою” cтав переносний зенітно-ракетний комплекс Piorun, який дуже хвалять українські воїни на фронті.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

“Збройні Сили України отримали безпрецедентну військову, гуманітарну та дипломатичну допомогу від Польщі. Ми є не лише головним центром надання допомоги, але й одним із найбільших донорів. Від початку війни ми передали Україні озброєння на понад 2,2 млрд євро”, - зазначив Блащак.

За його словами, від українців він знає, що польська зброя, гаубиці Krab, гвинтівки MSBS Grot, переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun або ударні безпілотники Warmate добре себе проявляють на театрі воєнних дій в Україні, результативно знищуючи ворога.

Читайте також: Створення авіаційної коаліції є питанням часу - Блащак

“Навколо ПЗРК Piorun вже склався справжній культ”, - наголосив Блащак.

Він висловив задоволення, що польське озброєння в руках української армії, добре виконує свою роль. Він назвав це візитівкою польського ОПК та “польської солідарності з воюючою Україною”.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Моравецький заявив, що Польща готова передати Україні свої МіГ-29 упродовж 4-6 тижнів.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-