Французькі військові ознайомилися з формуванням штурмових бригад «Гвардії наступу»

Французькі військові ознайомилися з формуванням штурмових бригад «Гвардії наступу»

Фото
Укрінформ
Керівництво Міністерства внутрішніх справ та структурних підрозділів МВС ознайомило французьку військову делегацію з перебігом формування штурмових бригад “Гвардії наступу”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

“Керівники МВС та структурних підрозділів зустрілися з представниками Цільової групи для військової підтримки України, яку очолює віцеадмірал Дідьє Мальтер. Іноземні партнери ознайомилися з діяльністю міністерства та перебігом формування штурмових бригад “Гвардії наступу”. Особливу увагу гостей зосередили на оснащенні та озброєнні системи МВС”, - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв подякував французькій стороні за допомогу Україні, “адже завдяки міжнародній підтримці вдається проводити успішний контрнаступ та стримувати збройну агресію рф”.

“МВС складає четверту частину Сил оборони, але головне – у цій боротьбі ми не сам на сам з ворогом. Тому хотів подякувати за чітку і послідовну позицію Франції у підтримці нашої держави з перших днів ворожої агресії”, - зазначив Сергєєв.

За словами Мальтера, делегація прибула за дорученням міністра збройних сил Франції, щоб ознайомитися з потребами України у військовій підтримці.

“Наше прибуття є свідченням нашої безумовної підтримки України. Ми повинні допомогти Україні перемогти і відновити територіальну цілісність, тому ми тут для обговорення певних питань з міністерством внутрішніх справ”, - пояснив голова делегації.

Читайте також: Іноземців у «Гвардію наступу» не беруть - глава МВС

Представників Цільової групи для військової підтримки України ознайомили зі створенням штурмових бригад “Гвардії наступу”, які визволятимуть тимчасово захоплені території України. На сьогодні МВС створило вісім таких бригад: шість – у Нацгвардії та по одній – у Прикордонній службі й Нацполіції, вони формуються з поліцейських, військовослужбовців, а також добровольців.

“Пріоритетом міністерства внутрішніх справ є формування, навчання та оснащення бригад, зокрема бронетехнікою та озброєнням. Також ми хотіли б продовжити міжнародну співпрацю щодо навчання особового складу цих бригад”, - повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Тетеря.

Читайте також: Списки рядових бійців «Гвардії наступу» не оприлюднюватимуть - Клименко

Як уточнив командувач Національної гвардії Юрій Лебідь, кожний десятий солдат на лінії зіткнення – це військовослужбовець Нацгвардії, який з першого дня бере участь у відсічі збройної агресії. Він наголосив, що аеропорт “Гостомель” не дали захопити бійці 4-ї бригади “Рубіж”. 3-тя бригада “Спартан” не дала росіянам зайти у Харків, а сьогодні вона виконує бойові завдання в Бахмуті.

Як зазначається, учасники зустрічі також розглянули питання гуманітарного розмінування та реабілітації поранених поліцейських військовослужбовців системи МВС. За результатами зустрічі сторони визначили кроки для подальшої взаємодії та домовились про їх впровадження.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що МВС потребує від міжнародних партнерів важкої техніки для розмінування і військового забезпечення своїх підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-