МВС потребує важкої техніки для розмінування і військового забезпечення — Клименко

МВС потребує важкої техніки для розмінування і військового забезпечення — Клименко

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України потребує від міжнародних партнерів важкої техніки для розмінування і військового забезпечення своїх підрозділів.

Про це глава МВС Ігор Клименко сказав в інтерв'ю Укрінформу.

“Якщо говорити про розмінування, то, наприклад, щоб засіяти поле пшеницею, його потрібно спочатку розмінувати. Умова – це відсутність бойових дій і наявність можливостей. Щодо можливостей, то для того, щоб це зробити достатньо швидко і безпечно, нам необхідна важка техніка”, - зазначив міністр.

Читайте також: Піротехніки за добу здійснили 330 розмінувань

За його словами, легку техніку міністерству вже надали іноземні партнери у достатній або майже достатній кількості.

“І ми зараз чекаємо саме важку техніку для розмінування”, - уточнив він.

Клименко сказав, що, можливо, йдеться і про захід до України відповідних операторів гуманітарного розмінування, які будуть спільно з нашими піротехніками здійснювати очистку української землі.

“Ми постійно потребуємо і військового забезпечення наших підрозділів, бо, на жаль, війна продовжується, а снаряди закінчуються. Тому ми робимо все, щоб наші частини, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, отримували ці снаряди та зброю”, - поінформував глава МВС.

Читайте також: Для розмінування територій Україні може знадобитися 70 років – Свириденко

Він заявив, що міністерству у зв’язку із великою кількістю загиблих цивільних людей потрібне, насамперед для ідентифікації тіл, відповідне обладнання. За його даними, частина цього обладнання вже була надана партнерами.

МВС потребує і навчання криміналістів та слідчих – саме у документуванні воєнних злочинів, зазначив міністр.

“Ми маємо надавати високоякісну медичну допомогу – тут необхідна медична техніка, для цього також потрібні мобільні госпіталі”, - сказав Клименко.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні в розслідуванні воєнних злочинів

Також йдеться і про ІТ-складову функціонування правоохоронної системи.

“Зокрема, це стосується і надання якісних сервісних послуг нашим громадянам. Наприклад, це ті ж Старлінки, які були надані Україні, і вони достатньо ефективні – як у мирній, так і у воєнній зонах”, - зазначив глава МВС.

Зрештою, додав він, ми потребуємо допомоги, консультацій із партнерами щодо формування безпечної країни. Станом на сьогодні це стосується деокупованих територій і так званих тилових областей.

Як повідомлялося, раніше Клименко заявив, що у МВС є алгоритм для звільнених територій, які були в окупації з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-