Іноземців у «Гвардію наступу» не беруть - глава МВС

Іноземців у «Гвардію наступу» не беруть - глава МВС

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ не приймає до лав підрозділів “Гвардії наступу” іноземних громадян.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив глава МВС Ігор Клименко.

“Іноземців ми зараз у них (ці бригади — ред.) не беремо. З іншого боку, нам подавали заявки наші громадяни, які проживають на території інших країн. Їх не більше 1-1,5% від поданих анкет. Тому ми станом на сьогодні маємо справу виключно з громадянами України”, - запевнив Клименко.

Він повідомив, що наразі у МВС уже зареєстровано понад 23 тисячі заявок.

“Інформація щодо більш як 35 тисяч заявок, яка була розповсюджена, є недостатньо точною, бо у кількість 35 тисяч входить і кількість наданих консультацій. Чистих заявок у нас – понад 23 тисячі”, - уточнив міністр.

Як поінформував керівник МВС, ті побоювання, які були у деяких критиків, мовляв, люди не підуть до підрозділів “Гвардії наступу”, не виправдалися.

Читайте також: Кандидатів до «Гвардії наступу» навчають лише вітчизняні інструктори – НПУ

“Різні особи казали, що вже немає добровольців, що всі пішли на фронт. Але насправді ми побачили, що є дуже багато людей – і чоловіків і, до речі, жінок, які захотіли приєднатися до Гвардії наступу на різних позиціях. Не тільки у розвідці – прийшли медики, водії, ремонтники, техніки і так далі”, - зазначив він.

Він також додав, що перевірка відповідними службами кандидатів на вступ до лав “Гвардії наступу” є не єдиною, яка проводиться щодо цих осіб.

За його словами, у МВС існують бази даних, і у міністерстві користуються ними цілодобово. Тож відповідні служби, зокрема, і рекрутингова служба, постійно перевіряють кандидатів, заявив він.

“Наразі ми робимо перший зріз, коли беремо цих людей, а у них ще попереду навчання. І у нас існують відповідні спеціальні служби у цих підрозділах, які також доперевіряють інформацію по всім, хто вступає у ці бригади. Це звичайна світова практика будь-якого військового формування”, - запевнив Клименко.

Читайте також: До бригади прикордонників у «Гвардії наступу» подали заявки понад 4,5 тисячі добровольців

Міністр підтвердив, що ці перевірки кандидатів проводитимуть і після того, як добровольців відберуть у склад “Гвардії наступу”.

“Тим більше, що якщо прийде якась додаткова інформація, або поведінка того чи іншого військовослужбовця або працівника буде викликати запитання, то вони завжди будуть перевірятися. Так робиться й у мирний час, такий же контроль”, - уточнив керівник МВС.

Як повідомлялося, у середині лютого командир штурмової бригади Нацгвардії “Червона калина” Олександр Охріменко заявив, що стосовно добровольців на вступ до “Гвардії наступу” проводиться спецперевірка, і компетентні органи проводять її за добу.

Як повідомлялося, 6 березня представник Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Степан Місюк («Гвардія наступу») заявив, що кандидатів до «Гвардії наступу» навчають лише вітчизняні інструктори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-