росія прагне спровокувати конфлікти серед родичів полонених - Координаційний штаб

росія прагне спровокувати конфлікти серед родичів полонених - Координаційний штаб

Укрінформ
Через маніпуляції з обміном росіяни прагнуть спровокувати конфлікти серед родичів українських військовополонених.

Про це заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними бійців 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, що відбулася в Офісі Уповноваженого ВР з прав людини, передає Укрінформ із посиланням на допис Дмитра Лубінця у Фейсбуку.

«Представник Координаційного штабу зауважив, що рф порядком здійснення обмінів провокує конфлікти серед родичів полонених. Віддаючи захисників Маріуполя, російська сторона сподівається, що спровокує невдоволення серед родичів полонених, які потрапили у полон на іншому напрямку», - написав Лубінець.

Також представник КШ зазначив, що Україна погоджується на повернення усіх захисників, тому рідним варто з розумінням поставитися до таких провокацій конфлікту з російського боку.

«Кожен обмін – це свідчення того, що ми не опустили руки і працюємо далі», – запевнив представник Координаційного штабу.

Читайте також: У Коордштабі розповіли, чому росія не поспішає відповідати на запити про полонених

Відповідаючи на запитання рідних, представник очільника Офісу омбудсмана Олександр Кононенко поінформував, що 25% повернутих з полону військових – це захисники, які вважалися безвісти зниклими.

Також представник Уповноваженого сказав, що варто публічно говорити про перебування українців у полоні, аби якомога більше міжнародних організацій та інституцій здійснювали тиск на рф для повернення наших громадян.

Читайте також: Родичів полонених і зниклих безвісти закликають не повідомляти їхні персональні дані

Учасники зустрічі також обговорили порядок надання необхідних документів рідним захисників, які потрапили в полон, та з’ясували проблемні питання, які постають під час звернень до військової частини, і обговорили шляхи їх розв’язання.

Як повідомлялося, Координаційний штаб спростував заяви російського омбудсмена тетяни москалькової про нібито небажання української сторони обмінювати 70 полонених.

Перше фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-