У Коордштабі розповіли, чому росія не поспішає відповідати на запити про полонених

У Коордштабі розповіли, чому росія не поспішає відповідати на запити про полонених

Укрінформ
росія не поспішає відповідати на запити міжнародних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо підтвердження полону українських військовослужбовців, бо це тягне за собою виконання певних зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема Женевськими конвенціями.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У Коордштабі під час зустрічі з родинами захисників 210-го спеціального окремого батальйону “Берлінго” Сухопутних військ Збройних сил України обговорили питання роботи міжнародних організацій, зокрема МКЧХ.

Як ідеться в повідомленні, щоб відвідати місця утримань полонених військовослужбовців, треба мати до них доступ. Представники МКЧХ роблять відповідні запити, проте не завжди отримують дозвіл. Це пов’язано з тим, що рф не поспішає підтверджувати полон українських військовослужбовців, бо це тягне за собою виконання певних зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема Женевськими конвенціями. А це означає, що полоненим мають бути забезпечені відповідні умови утримання, медична допомога, можливість листування тощо, підкреслили у Коордштабі.

Представник штабу підкреслив, що робота над процесами обміну триває безперервно і має певні специфічні особливості.

“Ми чіпляємось за будь-який інструмент, який може вплинути на процес обміну або покращити умови перебування військовослужбовця в полоні”, – сказав він.

Учасники зустрічі звернули увагу на масові заходи, в яких беруть участь родичі полонених, та висвітлення інформації про них у ЗМІ.

Читайте також: СБУ показала, як проходив обмін полоненими

Представник Коордштабу наголосив, що варто бути пильними, даючи коментарі, не поширювати персональні дані, світлини, інформацію щодо можливого місця перебування полоненого тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня стало відомо про визволення з російського полону ще 130 українських військових.

Фото: СБУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-