Родичів полонених і зниклих безвісти закликають не повідомляти їхні персональні дані

Родичів полонених і зниклих безвісти закликають не повідомляти їхні персональні дані

Укрінформ
Родичів полонених та зниклих безвісти українських військовослужбовців закликають не поширювати їхні персональні дані через ризик шахрайства.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

«Координаційний штаб вкотре звертає увагу родин полонених та зниклих українських бійців: не поширюйте персональні дані оборонців, не повідомляйте їх стороннім! Персональну інформацію про ваших рідних військовослужбовців можна повідомляти лише уповноваженим особам. Деталі можна дізнатися у нашій «Дорожній карті», - йдеться в повідомленні.

У Коордштабі нагадали, що днями була викрита злочинна група, яка, маючи доступ до персональних даних оборонців, заволодівала грошима з їхніх банківських рахунків.

Читайте також: Шахраї у соцмережах просять гроші від імені розвідників – у ГУР відреагували

«Це стало можливим у зв’язку з отриманням зловмисниками доступу до телефонних номерів полонених та зниклих безвісти захисників», - підкреслили у штабі.

Як повідомляв Укрінформ, кіберполіція викрила злочинну групу, яка оформлювала кредити на зниклих безвісти і полонених військовослужбовців. За попередніми даними, угрупованню вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які знаходяться в полоні або зникли безвісти. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-