Зеленський: Захоплення Бахмута відкриє росії шлях до інших міст на сході України

Зеленський: Захоплення Бахмута відкриє росії шлях до інших міст на сході України

Укрінформ
Війська рф у разі встановлення контролю над Бахмутом отримають «відкритий шлях» для захоплення ключових міст на сході України.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN, передає Укрінформ.

«Для нас це тактика… Ми розуміємо, що після Бахмута вони могли б піти далі: до Краматорська, до Слов’янська, після Бахмута це була б відкрита дорога для росіян в інші міста України на Донецькому напрямку… Саме тому наші хлопці стоять», – сказав Президент.

За його словами, мотиви України зберегти місто значно відрізняються від цілей росії.

«Ми розуміємо, чого росія хоче там досягти. росії потрібна бодай якась перемога – маленька перемога – навіть зруйнувавши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів», – заявив він.

На думку Зеленського, якщо рф зможе «встановити свій маленький прапор» у Бахмуті, це допоможе «мобілізувати російське суспільство для того, щоб створити ідею, що вони є такою потужною армією».

Читайте також: Ворог не припиняє штурмувати Бахмут

Водночас Президент наголосив, що потрібно «передусім думати про людей, і ніхто не має бути оточений».

«Військові самі бачать, що ми маємо залишатися там сильними, незважаючи на те, що росія зруйнувала місто і все, що там було», - сказав Зеленський.

Він також прокоментував відео з розстрілом російськими загарбниками українського військового після слів «Слава Україні». За словами Президента, воно демонструє «ставлення росії до військовополонених».

«У них немає ні законів війни, ні міжнародного права, ні конвенцій. Ці люди - вони нічого не поважають. Вони не воюють як солдати», - сказав глава держави.

Читайте також: Страченим росіянами українцем є військовослужбовець Тимофій Шадура - Сухопутні війська

Натомість, за його словами, для України ця війна - за свою свободу, за демократію, за цінності.

«Для них (росії - ред.) це тероризм - таке ставлення. І вони викладають це відео... Це обличчя цієї війни. Це обличчя російської федерації», - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий поінформував, що на Бахмутському напрямку за добу відбулися 102 обстріли та 72 боєзіткнення, Сили оборони знищили 115 російських загарбників та 197 поранили.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександр Сирський на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій у Бахмуті.

6 березня у мережі з’явилось відео, на якому росіяни розстріляли українського військовополоненого. На кадрах український боєць на вимогу росіян зняти шеврон ЗСУ відповідає гаслом "Слава Україні!", після чого його розстрілюють.

Читайте також: Варварство і звірство: Держдеп відреагував на кадри зі стратою українського військового

Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження щодо відео з розстрілом українського військовослужбовця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-