На Бахмутському напрямку за добу відбулися 72 зіткнення, ліквідовані 115 загарбників – Череватий

На Бахмутському напрямку за добу відбулися 72 зіткнення, ліквідовані 115 загарбників – Череватий

Укрінформ
На Бахмутському напрямку відбулося 102 обстріли та 72 боєзіткнення, Сили оборони знищили 115 російських загарбників та 197 поранили.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи питання щодо стабілізації ситуації навколо Бахмута.

«Стабілізація – це те, що ворогу не вдається розвинути його успіх в наступальних діях. При цьому по ньому завдавали вогонь, зупиняються його дії, не дається просуватися далі і досягати якихось тактичних перемог. Бахмут і надалі – епіцентр бойових дій, 102 обстріли відбулося різними типами ствольної і реактивної артилерії за цю добу по всьому Бахмутському напрямку, 72 боєзіткнення в районі населених пунктів Василівка, Оріхово-Василівка, Іванівське і сам Бахмут. Тільки в районі Бахмута було 35 обстрілів і 12 боєзіткнень. 115 окупантів знищено, 197 зазнали поранень різного ступеня», – повідомив Череватий.

Коментуючи втрати серед бійців ПВК «Вагнер», речник відзначив, що ця злочинна організація і надалі залишається головною штурмовою силою. Однак у зв’язку з великими втратами вагнерівців підсилили підрозділами повітряно-десантних військ, механізованими підрозділами та артилерією і авіацією.

Відповідаючи на запитання, як довго протримаються вагнерівці, Череватий зауважив, що їх вже використали як гарматне м'ясо.

«Їх використали. Вони 8 місяців буквально були гарматний м’ясом, навіть західні аналітики назвали це "м’ясними" хвилями атак. Тобто вони використовувались таким екстенсивним примітивним шляхом для виснаження наших підрозділів, для постійного тиску на нашу оборону», – пояснив Череватий.

Читайте також: ППО вночі знищила два російські дрони-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 березня 2023 року ліквідували близько 155 530 російських військових, при цьому за минулу добу – 700 осіб.

Ситуація в районі Бахмута залишається надскладною, станом на вечір 7 березня ворог 306 разів обстріляв позиції українських захисників, відбулося 56 бойових зіткнень. російська армія втратила тут 244 терористів.

Водночас, як запевнив секретар РНБО Олексій Данілов, про оточення міста Бахмут Донецької області військами рф наразі не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-