Про оточення Бахмута наразі не йдеться – Данілов

Про оточення Бахмута наразі не йдеться – Данілов

Укрінформ
Про оточення міста Бахмут Донецької області військами рф, хоча нинішня ситуація там і є складною, наразі не йдеться. 

Про це у телемарафоні "Єдині новини" поінформував секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні те, що стосується оточення Бахмута (то про це – ред.) не йдеться. Але розуміємо, що ситуація непроста. Тому і приймається колективне рішення, що робити на тому чи іншому напрямку, у який спосіб посилювати цей напрямок, і ці питання проговорюються саме на Ставці Верховного Головнокомандувача», - заявив він.

Читайте також: Виснажити ворога: у ЗСУ назвали найважливіше завдання захисників Бахмута

За словами очільника РНБО, зазначене питання в понеділок було на Ставці, і щонайменше 1,5 години було проговорення всіх існуючих нюансів.

Данілов наголосив, що Бахмут є українською землею, і "ми маємо її захищати".

«Якби Бахмут не тримався – то майте на увазі, що у зовсім інших містах відбувалася б оборона нашої країни. І Бахмут, який дійсно став фортецею вже крайні чотири місяці - це важлива річ для оборони всієї нашої держави. Ми свідомі того, що там відбувається. Ще раз наголошую – для нас це дуже-дуже важливо», - зазначив він.

Читайте також: Бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруженості — Сирський

За словами Данілова, якщо відповідні особи приймуть щодо цього питання те чи інше рішення, то суспільство обов’язково буде поінформовано.

«Ми не збираємося нічого приховувати. Ситуація на цьому напрямку - складна, але, як висловлюються наші військові, складна, але контрольована», - запевнив секретар РНБО.

Як повідомлялося, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександр Сирський висловлюються за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій у Бахмуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-