Виснажити ворога: у ЗСУ назвали найважливіше завдання захисників Бахмута

Виснажити ворога: у ЗСУ назвали найважливіше завдання захисників Бахмута

Укрінформ
Українська армія під Бахмутом виснажує особовий склад і знищує зброю військ рф, щоб забезпечити успіх у майбутньому конттрнаступі Збройних сил.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"росіяни понад сім місяців не можуть взяти Бахмут. І наші війська роблять одну велику річ на цьому напрямку - вони вибивають потенціал ворога, щоб полегшити роботу своїм побратимам, які зараз посилено готуються, зокрема, на нових системах озброєння, аби потім викинути ворога назавжди з нашої землі", - сказав він.

Череватий також зазначив, що українська армія, навіть відступаючи в Соледарі, Сєвєродонецьку та Лисичанську, завдавала ворогу якомога більших втрат. Тож попри те, що з оперативного боку Бахмут "не представляє аж такої цінності", збройні сили продовжують захищати кожен метр землі, вибиваючи у ворога бойовий дух, особовий склад і зброю.

"Я думаю, що зараз на Бахмуті сконцентровані одні з кращих військових умів нашої країни - генерал-полковник Олександр Сирський і його штаб, які досягли перемог у Київській, Харківській та Лиманській операціях. Я впевнений, що вони враховують всі аспекти й за потреби консультуються з партнерами", - зауважив Череватий.

Читайте також: Бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруженості — Сирський

Водночас, за його словами, про доцільність оборони Бахмута свідчить ухвалене на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача відповідне рішення.

Як повідомлялося, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександр Сирський висловлюються за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій у Бахмуті.

За добу росіяни здійснили близько 130 ударів різними ситемами, зокрема, на Бахмутському напрямку в районі Васюківки, Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Іванівського та Бахмута.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-