Варварство і звірство: Держдеп відреагував на кадри зі стратою українського військового

Варварство і звірство: Держдеп відреагував на кадри зі стратою українського військового

Укрінформ
У США бачили кадри зі стратою беззбройного українського військового та вважають, що це є зайвим доказом варварства й звірства росіян у жорстокій війні кремля проти України.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Жахливі кадри із беззбройним українцем, якого страчують після того, як він просто сказав «Слава Україні», вражають з точки зору варварства»,- зауважив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Відео розстрілу полоненого виклали, намагаючись залякати українців - Юсов

Він висловив переконання, що це вкотре осоромлює росію.

«рф зневажає базовими правилами війни, основною людською порядністю, коли її війська беруть участь у подібних звірствах»,- підкреслив речник Держдепу.

Читайте також: Страченим росіянами українцем є військовослужбовець Тимофій Шадура - Сухопутні війська

Прайс нагадав, що російські військові вчиняли численні воєнні злочини та злочини проти людства в Україні.

«Ми не наївні, щоби повірити, що росія зізнається в цьому або навіть змінить свою поведінку найближчим часом. Звісно, це не перше свідчення явних звірств рф в Україні, й на жаль, мабуть, не останнє», - зазначив представник адміністрації США.

Читайте також: «Слуги народу» ініціюватимуть присвоєння звання Героя України розстріляному військовому

За його словами, рф неодноразово заявляла, що хоче миру, однак нічого не зробила для цього. Прайс повторив позицію США, що мир в Україні може настати хоч сьогодні, якщо в москві приймуть рішення припинити агресію та вивести війська з української території.

Читайте також: Зеленський про розстріл українського військового: Ми знайдемо вбивць

Як повідомлялося, за інформацією Сухопутних військ ЗСУ, страчений росіянами український військовий Тимофій Миколайович Шадура, за попередніми даними, служив у 30-й окремої механізованій бригаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-