У Стокгольмі міністри оборони ЄС обговорять військову допомогу для України

У Стокгольмі міністри оборони ЄС обговорять військову допомогу для України

Укрінформ
Завтра міністри оборони країн-членів ЄС проведуть у Стокгольмі (Швеція) неформальну зустріч, головною темою якої буде прискорення темпів надання Україні допомоги у боротьбі проти російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Шведського головування ЄС.

«Міністри оборони країн ЄС прибудуть 7-8 березня до Стокгольма для участі в зустрічі у рамках Ради міністрів ЄС із закордонних справ (питання оборони)… Міністри оборони насамперед обговорять військову допомогу ЄС для України, особливо тренування (персоналу) Збройних сил України в рамках Допоміжної військової місії ЄС для України (EUMAM Ukraine). Командувачі місії нададуть оновлену інформацію про її поточний статус на першій сесії зустрічі. Представник від України також буде присутній. Міністри оборони обговорять і фінансування замовлення артилерійських боєприпасів для підтримки України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британія та Німеччина вперше проведуть спільну місію НАТО в Естонії

Як зазначається, під час другої сесії зустрічі керівники європейських оборонних відомств обговорять поточні справи, включаючи хід інших військових операцій за участі та під егідою ЄС.

Третя сесія відбудеться за присутності повноважних представників ООН та НАТО і буде присвячена розвитку партнерства між ЄС і цими міжнародними організаціями.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель підтримав пропозицію Естонії щодо закупівлі Євросоюзом боєприпасів для України від імені держав-членів. Під час тристоронньої зустрічі за участі генерального секретаря НАТО та міністра закордонних справ Україні, що відбулася 21 лютого, він повідомив, що звернувся до міністрів оборони країн-членів із проханням надати Україні необхідні боєприпаси із власних арсеналів і вважати такі поставки першим та негайним пріоритетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-