Ситуація на кордоні з білоруссю і частиною рф контрольована - Демченко

Ситуація на кордоні з білоруссю і частиною рф контрольована - Демченко

Укрінформ
Ситуація на ділянці українсько-російського кордону у межах Чернігівської, Сумської й частини Харківської областей, а також на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Ситуація також залишається повністю контрольованою на тих ділянках, де ворога було відкинуто - у межах Чернігівської, Сумської і частини Харківської областей", - сказав він.

За словами речника ДПСУ, ударного угруповання на цьому напрямку росія не має, однак щодня ворог завдає ударів по прикордонню із застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї і навіть пусків ракет авіацією.

Також Демченко запевнив, що ситуація на кордоні з білоруссю є повністю контрольованою, водночас наголосивши, що через присутність на білоруській території російських військових вона, як і раніше, залишається "дещо напруженою".

Читайте також: На Харківщині прикордонники вирахували позиції росіян за допомогою їхнього ж дрона

Речник прикордонників розповів, що російські військові на даний момент знаходяться виключно на білоруських полігонах, українські сили оборони не фіксують знаходження поряд з українським кордоном у безпосередній близькості або певній віддаленості чи то військової техніки, чи особового складу як підрозділів рф, так і підрозділів армії білорусі.

У той же час він пояснив, що на полігонах білорусі відбуваються або спільні навчання рб і рф, які тривають уже не один місяць, а також підготовка російських військових, зокрема, мобілізованих росіян.

"Така підготовка триває кілька місяців. У подальшому ці підрозділи виводяться на територію росії і в подальшому направляються на схід нашої країни, де ведуться повномасштабні бойові дії. А на територію білорусі заходяться нові підрозділи", - додав Демченко.

Як повідомлялося, за даними українських прикордонників, кількість військовослужбовців російської федерації на території білорусі змінюється, але не перевищує 9-10 тисяч.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-