Євроюст буде підтримувати Міжнародний центр з переслідування злочину агресії проти України

Євроюст буде підтримувати Міжнародний центр з переслідування злочину агресії проти України

Укрінформ
Міжнародний центр з переслідування злочину агресії проти України базуватиметься у штаб-квартирі Євроюсту в Гаазі. Центр надасть усю необхідну підтримку для роботи в ньому міжнародних експертів, прокурорів та розслідувачів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив журналістам президент Євроюсту Ладіслав Хамран у рамках участі в "юридичному Рамштайні" у Львові.

"Євроюст із самого початку підтримує міжнародні зусилля зі збору доказів усіх основних міжнародних злочинів (скоєних російськими військами в Україні – ред.), а зараз ми також спрямуємо наші зусилля на сферу злочину агресії. Як ви знаєте, у Євроюсті розташовуватиметься міжнародний центр з переслідування злочину агресії, і ми зробимо все, щоб наші міжнародні партнери мали необхідну підтримку, правову експертизу, аналітичні спроможності та всі фінансові й логістичні засоби для цього", - сказав він.

За словами Хамрана, Єврокомісія надасть Євроюсту фінанси для забезпечення діяльності центру.

"Ми пропонуємо нашим міжнародним партнерам надіслати своїх експертів, прокурорів та розслідувачів, щоб вони могли тісно між собою співпрацювати та більш ефективно обговорювати стратегії судового переслідування й наявні докази", - заявив президент Євроюсту.

Читайте також: Понад 20 країн долучилися до роботи над створенням спецтрибуналу для рф - генпрокурор

Він також додав, що питання долучення американських спеціалістів перебуває на стадії обговорення.

За словами Хамрана, інші деталі роботи центру будуть повідомлені згодом на окремому брифінгу.

Як повідомлялося, генпрокурор України Андрій Костін під час міжнародної конференції" Об'єднані заради перемоги" у Львові заявив, що Міжнародний центр з переслідування злочину агресії в Гаазі розпочне роботу влітку 2023 року.

Фото з сайту 1tv.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-