У Чорному морі перебувають три російські ракетоносії — один надводний і два підводні

У Чорному морі перебувають три російські ракетоносії — один надводний і два підводні

Укрінформ
У Чорному морі зараз перебувають три російські ракетоносії.

Про це керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Кораблі окупантів перебувають у безпечному, як вони вважають, районі, якомога далі від українських ракет, аж за 100 морських міль — це близько 200 кілометрів. (Загарбники) продовжують тримати корабельне угруповання доволі велике, яке наразі налічує 16 одиниць, серед яких три ракетоносії: один надводний і два підводні. Туди-сюди вештається той надводний, тому є думка, що він заходив для переспорядження», — сказала Гуменюк.

За її словами, дії ворога мають на меті тримати у напруженні населення та Сили оборони.

Читайте також: Гідна відсіч загарбникам є передумовою успіху оборонних операцій - Зеленський

Гуменюк також зазначила, що ворог продовжує обстрілювати правобережжя Херсонщини, хоча цієї ночі кількість ударів трохи зменшилася. За словами речниці, загарбники стали використовувати нову тактику. Оскільки контрбатарейна робота ЗСУ не підпускає ворожу артилерію близько, ворог став активніше застосовувати бойові дрони.

«Це дуже небезпечно, тому треба бути дуже уважними. Не завжди є можливість попередити про таку небезпеку. Тому всіх мешканців правобережних пунктів попереджаємо про те, що ворог може атакувати з неба. Треба буди уже уважними та уникати скупчень людей», - застерегла Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Чорному морі перебувало 13 ворожих кораблів, серед яких чотири ракетоносії з можливим залпом до 24 «Калібрів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-