Президент: Світ має чіткий моральний обов’язок перед українськими воїнами

Президент: Світ має чіткий моральний обов’язок перед українськими воїнами

Укрінформ
Українські герої щодня віддають життя, аби зупинити росію, і тому світ має чіткий моральний обов’язок перед нашими воїнами, які захищають свободу.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, передає Укрінформу.

«Щодня українські герої віддають життя, щоб зупинити російську агресію. І тому світ має чіткий моральний обов’язок перед нашими воїнами, перед кожним і кожною, хто зараз у бою і хто захищає свободу. Цей обов’язок – відновити справедливість і притягти до відповідальності державу-терориста, її керівництво. І це буде», - сказав він.

Зеленський подякував усім партнерам України, кожному лідеру і політику, кожному громадському діячу держав, що допомагають, за розуміння тієї ціни, яку сплачує український народ за свободу – свою і всіх європейців.

Він також розповів про конференцію United for Justice, присвячену відновленню справедливості для України, яка відбулася у Львові.

«Зараз Львів і вся Україна зосередили на собі юридичну енергію усієї Європи та інших наших партнерів. На конференцію прибули представники країн ЄС, Європейських інституцій, зокрема, тут – Єврокомісар з питань юстиції, керівник Євроюсту, а також і представники Британії, США. У Львові сьогодні і генпрокурори і міністри юстиції різних країн», - зазначив Президент.

За його словами, серед гостей були активні лобісти справедливості - Президент Латвії Егілс Левітс, віцепрем’єр уряду Нідерландів Вопке Гукстра, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. Зеленський провів з ними окремі переговори.

Читайте також: Світ потребує реального втілення верховенства права - Зеленський

«Ключове питання всіх цих зустрічей і львівської конференції – це відповідальність. Відповідальність росії та її керівництва – саме персональна – за агресію і терор проти нашої держави і людей. А коли буде їхня відповідальність, буде відновлено і справедливість», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що спеціальний трибунал проти росії стане фактором, який вирішить проблему неможливості щодо притягнення до відповідальності певних осіб саме за злочин агресії для Міжнародного кримінального суду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-