ЗСУ завдали 13 ударів по позиціях ворога та уразили склад із боєприпасами

ЗСУ завдали 13 ударів по позиціях ворога та уразили склад із боєприпасами

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ у районах Бахмута та ще двох населених пунктів Донецької області, українською авіацією за день завдані по ворогу 13 ударів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 2 березня.

"Наша авіація за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 склад боєприпасів противника", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що російські війська протягом доби здійснили 24 авіаційні удари по позиціях Сил оборони та три ракетні — по містах Часів Яр Донецької області та Запоріжжя. Унаслідок терористичного акту пошкоджені житлові будинки, є жертви серед цивільного населення.

Також ворог завдав понад 55 ударів із реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі населеного пункту Уланове Сумської області.

У Генштабі наголошують: загроза здійснення росією подальших ракетних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках, за інформацією Генштабу, оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала: ворог утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України та продовжує інженерне обладнання позицій. Формування наступальних угруповань загарбників не виявлене.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ знищили шість російських танків за ніч

Протягом доби російська армія била з мінометів й артилерії по Рижівці, Хотіні, Стецьківці і Славгороду Сумської області, а також по районах 15 населених пунктів Харківської області, зокрема Красного, Глибокого, Веселого, Вовчанська, Огірцевого та Стрілечої.

На Куп’янському й Лиманському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки та Кремінної Луганської області, а також Спірного Донецької області.

На цих же напрямках загарбники здійснили артилерійські обстріли районів 17 населених пунктів, зокрема Дворічної, Лимана Першого, Петропавлівки та Куп’янська Харківської області, Макіївки й Кремінної Луганської області, а також Роздолівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують наступ, штурмують місто Бахмут.

"Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Диліївка, Майорськ і Нью-Йорк", — повідомили в Генштабі.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках російська армія продовжує атакувати позиції Сил оборони. У напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне та Мар’їнка Донецької області росіяни здійснили безуспішні наступальні дії.

Читайте також: Знищення складів із боєприпасами перешкоджає наступу ворога - військові

Ворожих обстрілів на вказаних напрямках зазнали райони 15 населених пунктів, серед них — Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка і Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська російської федерації ведуть оборону, на окремих ділянках продовжують спроби створити умови для переходу в наступ.

Від ударів ворожої артилерії постраждали райони понад 40 населених пунктів, зокрема Новосілки та Времівки Донецької області, Залізничного, Гуляйполя і Кам’янського Запорізької області, а також Херсона, Веселого, Берислава, Чорнобаївки й Антонівки Херсонської області.

Встановлено, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської області в багатьох школах, починаючи з першого класу, загарбники ввели обов’язкові "кадетські класи", де для учнів є обов’язковим носіння уніформи й додаткові заняття з "патріотичного" виховання.

Через дефіцит вчителів на роботу приймають проросійських місцевих жителів без педагогічної освіти. Переважно їм понад 50 років. Для легалізації, у відповідності до російського законодавства, їх автоматично зараховують на заочну форму навчання до профільних вищих навчальних закладів російської федерації.

Читайте також: ЗСУ знекровлюють ворога на Бахмутському напрямку до підходу резервів - Череватий

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей росіяни посилили фільтраційні заходи. Зокрема, до Піщанівки та Пойми Херсонської області прибули представники федеральної служби безпеки. У населених пунктах проводяться масові обшуки житлових приміщень, перевірка телефонів. Основну увагу загарбники приділяють людям, чиї родичі виїхали на підконтрольну Україні територію.

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже понад 150 тисяч російських військових, 3397 ворожих танків, 6658 бойових броньованих машин, 300 літаків, 2058 безпілотників та багато іншої техніки загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-