ЗСУ щодня відбивають до 100 атак російських загарбників – Україна в ОБСЄ

ЗСУ щодня відбивають до 100 атак російських загарбників – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Щодня українські військові відбивають до 100 атак російських військ по всій лінії фронту, знищуючи у середньому 700 загарбників щодня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Російське військове керівництво продовжує покладатися на свою чисельну перевагу, посилаючи свої війська, в тому числі мобілізованих і засуджених з "групи Вагнера", як гарматне м'ясо, ігноруючи велику кількість бойових втрат. Щодня українським силам доводиться відбивати до 100 атак по всій лінії фронту. Попри регулярні обстріли та запеклі бої, лінія фронту зберігається", - повідомила вона.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли прикордоння Сумщини: пошкодили лінію електропередач

За словами Костенко, щодня рф втрачає в середньому 700 військовослужбовців, а загальна кількість бойових втрат росіян вже сягнула 149 240 осіб.

Найскладніша ситуація зараз спостерігається на Донбасі, зокрема в районі Куп'янська, Авдіївки, Лиману, Шахтарська та Бахмута. Крім того, противник не полишає спроб покращити свої позиції на півдні, обстрілюючи Херсонську та Запорізьку області.

"З метою поповнення втрат російська федерація продовжує мобілізацію та призив нових людей для цієї безглуздої війни проти України. Наявні повідомлення свідчать, що мобілізація дуже часто здійснюється примусово, при цьому не звертається увага на стан здоров'я людей", - повідомила заступник очільник місії України в ОБСЄ.

Читайте також: Ворог не припиняє штурмувати Бахмут

За її словами, результатом такої мобілізації є те, що моральний дух російських військ залишається низьким, багато військовослужбовців відмовляється брати участь у бойових діях, а "сотні тисяч російських чоловіків втекли за кордон з метою уникнення мобілізації".

"Триваюча мобілізація та придбання кремлем зброї та боєприпасів шляхом збільшення внутрішнього виробництва та партнерству з авторитарними державами, такими як Іран і Північна Корея, свідчить про його підготовку до війни на виснаження, яка включає подальші атаки на цивільне населення і критично важливі об'єкти інфраструктури", - зазначила Костенко.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ворог збирає професійні підрозділи «вагнерівців» - Маляр

Вона поінформувала, що лише упродовж останнього тижня рф здійснила понад 40 пусків ракет та провела понад 110 авіаударів, а також понад 210 ударів з реактивних систем залпового вогню.

На цьому тлі представник України наголосила, що немає іншого способу зупинити криваві атаки росії, окрім як перемогти державу-агресора на полі бою.

"Ми вдячні всім державам-учасницям, які поділяють цей підхід і продовжують надавати свою військову допомогу, зокрема системи протиповітряної оборони, які допомагають нам відбивати ці жахливі атаки і захищати цивільне населення України", - додала Костенко.

Читайте також: Ситуація на Бахмутському напрямку постійно стає складнішою - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали великих втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-