Ворог не припиняє штурмувати Бахмут

Ворог не припиняє штурмувати Бахмут

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація за день завдала по російських загарбниках 16 ударів, на окремих ділянках Запорізького та Херсонського напрямків ворожі війська намагаються створити умови для переходу в наступ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 1 березня.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10", — ідеться в повідомленні.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку протягом доби уразили один район зосередження загарбників, два склади боєприпасів і два комплекси радіоелектронної боротьби ворога.

Читайте також: Україна і надалі посилюватиметься засобами ППО — Ігнат

російська армія, за даними Генштабу, основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Повідомляється, що ворог продовжує порушувати норми міжнародного гуманітарного права, здійснюючи артилерійські обстріли цивільних об’єктів і будинків мирного населення та намагаючись знищити критичну інфраструктуру України.

Протягом доби війська рф завдали три ракетні удари по цивільних об’єктах Харківської області, унаслідок чого є поранені серед мирного населення. Також росіяни здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню та 16 авіаційних ударів, зокрема задіяли два безпілотники типу "Шахед-136", що були зрештою збиті українськими захисниками.

У Генштабі застерігають: загроза здійснення росією ракетних ударів є значною по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках оперативна обстановка, за інформацією ЗСУ, суттєвих змін не зазнала. Наступальні угруповання ворога не виявлені.

Під ударами російських військ протягом доби перебували населені пункти Єліне й Баранівка Чернігівської області, Рожковичі, Старикове, Гірки, Атинське, Стукалівка, Будки, Волфине, Тур’я і Грабовське Сумської області, а також Красне, Глибоке, Веселе, Вільча, Вовчанськ, Караїчне, Варварівка, Колодязне, Новомлинськ і Дворічна Харківської області.

Неподалік від Бударок Харківської області загарбники застосували безпілотник із бойовим навантаженням.

"У прикордонних районах Бєлгородської області, в населених пунктах Горьковський, Новостроївка Вторая, противник здійснює інженерне обладнання місцевості, встановлює протитанкові загородження", — зазначили в Генштабі.

Читайте також: росіяни обстріляли Часів Яр на Донеччині, поранена жінка

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Федорівки Донецької області, однак успіху не мав.

Із артилерії війська рф вдарили по районах Лимана Першого, Петропавлівки, Кучерівки та Піщаного Харківської області, Стельмахівки, Черовонопопівки та Невського Луганської області, а також Тернів і Котлярівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники продовжують наступати, не припиняючи штурмувати місто Бахмут. Українськими захисниками відбиті атаки росіян у районах Бахмута, Хромового й Іванівського Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Диліївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському і Шахтарському напрямках війська рф здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Кам’янки, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької області.

Від ударів російської армії потерпали райони Веселого, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Побєди, Вугледара та Нескучного Донецької області.

На Запорізькому і Херсонському напрямках ворог веде оборону, на окремих ділянках намагається створити умови для переходу в наступ. Під артилерійськими ударами загарбників перебували понад 40 районів населених пунктів, зокрема Іллінка, Времівка Донецької області, Залізничне, Гуляйпілське, Кам’янське Запорізької області, а також Херсон, Веселе, Берислав, Антонівка, Берегове й Велетенське Херсонської області.

Читайте також: росія використовує в Бахмуті «вагнерівців» із досвідом боїв у Сирії та Лівії – Череватий

Встановлено, що в тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські військові із залученням місцевих колаборантів проводять пропагандистські заходи з висвітленням фейкових "переваг" приходу російської псевдовлади в регіон й обґрунтування її легітимності.

У тимчасово захопленому Мангушському районі Донецької області загарбники продовжують чинити тиск на мирне населення, зокрема через обмеження подачі електропостачання до помешкань. За даними Генштабу, росіяни знищили електроопору, унаслідок чого в населеному пункті на декілька днів зникло електропостачання.

На тимчасово захоплених територіях Луганської області місцеві фермери потерпають від масового псування врожаю 2022 року. Усім їм російська загарбницька псевдоадміністрація повністю блокує можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

"Також так звана "окупаційна влада" на неофіційному рівні заборонила усім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів. Українські фермери в розпачі від великих втрат зібраного урожаю", — додали в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, у розвязаній проти України повномасштабній війні російська федерація вже втратила 149 тисяч 890 своїх військових, 3395 танків, 6638 бойових броньованих машин, 2393 артилерійські системи та багато іншої техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-