росія використовує в Бахмуті «вагнерівців» із досвідом боїв у Сирії та Лівії – Череватий

росія використовує в Бахмуті «вагнерівців» із досвідом боїв у Сирії та Лівії – Череватий

Укрінформ
росія залучила до боїв у Бахмуті більш досвідчених «вагнерівців», які воювали у Сирії, Лівії та інших гарячих точках, однак ЗСУ наносять їм величезних втрат і не дають оточити місто.

Про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі CNN, передає Укрінформ.

«Характерна особливість полягає в тому, що ворог кинув найбільш підготовлені підрозділи пвк вагнера в атаку. Ці підрозділи очолюють військовослужбовці, які мали бойовий досвід у Сирії, Лівії та інших гарячих точках», - сказав Череватий.

За його словами, боротьба триває вздовж фронту Бахмута.

Читайте також: Інтенсивність боїв на Бахмутському напрямку лише наростає - Президент

«Ворог здійснив 209 обстрілів із застосуванням гарматної артилерії, РСЗВ. З боку противника було 57 бойових зіткнень і 1 авіаудар. Тільки в районі Бахмута було 85 обстрілів усіма видами артилерії і 25 бойових зіткнень безпосередньо біля міста», - розповів Череватий.

Він зазначив, що російські сили страждають від величезних втрат і ставлять під загрозу свою здатність боротися за місто.

«Ми завдаємо величезних втрат нашому противнику… У чому ми зараз виграємо у ворога, то це в тому, що не даємо йому планомірно проривати нашу оборону, не даємо йому швидко вийти в тил, не даємо оточити наші війська», - заявив він.

Також речник Східного угруповання військ ЗСУ сказав, що українське командування не ухвалювало рішення про вихід Сил оборони із Бахмута.

«Якщо ми бачимо, що загроза нашому особовому складу і нашій оперативній обстановці є більшою, ніж необхідність утримувати територію, ми це робимо (відводимо війська - ред.), але робимо це організовано, без паніки», - сказав Череватий.

Він наголосив, що командування оцінює необхідність подібного рішення в кожній конкретній ситуації.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ворог збирає професійні підрозділи «вагнерівців» - Маляр

«Тільки командування бачить, наскільки така необхідність є в цій ситуації. А потім на засіданні Штабу приймається відповідне рішення. Можу сказати, що зараз такого рішення немає», - зауважив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 1 березня 2023 року ліквідували близько 149 890 російських військових, при цьому за останню добу - 650 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-