На Бахмутському напрямку ворог збирає професійні підрозділи «вагнерівців» - Маляр

На Бахмутському напрямку ворог збирає професійні підрозділи «вагнерівців» - Маляр

Укрінформ
На Бахмутському напрямку ворог намагається зібрати найманців з ПВК «Вагнер», бо регулярні війська рф вже виснажені та демотивовані.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Наступ ворога триває з початку січня. Зараз в районі Бахмуту збираються ворогом професійні та чисельні підрозділи ПВК «Вагнер». Попри те, що ворог там сильний і по чисельності переважає, на жаль, але втрати ворога значно вищі за наші», - сказала Маляр.

Читайте також: Маляр - про ситуацію з ВЛК: Вже маємо дорожню карту, якою рухаємося

Вона також повідомила, що регулярні російські війська демотивовані, бо вони не розуміють чому вони повинні гинути, а вагнерівці є найманцями і вони вмотивовані оплатою.

Маляр наголосила, що ситуація у Бахмуті "напружена і складна і ми не приховуємо, що йдуть запеклі бої», сказала вона.

Також вона заявила, що ворог сконцентрував свої ключові зусилля на Бахмуті, оскільки має мету вийти на кордони Донецької області.

Читайте також: росіяни активізували пропагандистську роботу на тимчасово захоплених територіях – Маляр

“Зараз епіцентром бойових дій є Бахмут. Ми це спостерігаємо вже декілька місяців. Ворог сконцентрував там свої ключові зусилля, оскільки має мету вийти на кордони Донецької області. Ситуація там дійсно напружена", - сказала вона.

За словами Маляр, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський постійно знаходиться на Сході і на передовій. Він об’їздив фактично весь Бахмут, його задачею було зрозуміти обставини, які можуть заважати обороні або покращити.

"Прямо на місці були прийняті рішення щодо переміщення додаткових підрозділів", - сказала Маляр.

Читайте також: У деяких штурмових загонах «вагнерівців» та «лнр» втрати становлять до 80% - Маляр

Вона зауважила, що зараз є декілька наративів по Бахмуту, "вони намагаються нам показати, що Бахмут - це не стратегічно важливий напрямок. Це абсолютно російські наративи", зауважила вона.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Українські захисники відбили атаки в районах населених пунктів Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр і Біла Гора Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмуту, Іванівського, Курдюмівки, Майорська і Залізного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-