Німеччина закликає комісію ООН розслідувати всі факти викрадення росією дітей в Україні

Німеччина закликає комісію ООН розслідувати всі факти викрадення росією дітей в Україні

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна розслідувати всі без винятку факти викрадення росією дітей з України, зокрема, за допомогою комісії ООН.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, виступаючи на 52-й сесії Ради з прав людини у Женеві 27 лютого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не заспокоїмося, доки кожна дитина не повернеться додому, адже права дитини – це права людини, а права людини – універсальні», - сказала Бербок.

Вона зазначила, що росія вивезла багатьох українських дітей під час своєї агресивної війни, що є “надзвичайно огидним”.

Міністр визнала, що немає швидкого та простого шляху для вирішення питання, для припинення таких злочинів, для запобігання їм. Але це не означає, що треба опустити руки, заявила Бербок.

Навпаки, наголосила вона, міжнародна спільнота повинна підняти свій голос на захист жертв і заради того, щоби притягнути злочинців до відповідальності.

Читайте також: Зеленський: Викрадені росією українські діти мають повернутись додому, а рф - отримати покарання

«Тому надзвичайно важливо та необхідно, щоби Рада з прав людини продовжила мандат Комісії з розслідування злочинів і дала їй також завдання розслідувати кожен конкретний злочин з викрадення українських дітей, адже безкарність не залишає місця для справедливості. Ніхто в 21 столітті не повинен мати змогу паплюжити права людини без наслідків», - сказала Бербок.

Вона додала, що хоча прогрес у цій роботі часто може здаватися повільним або незначним, кожна резолюція, кожна створена комісія з розслідування та кожен призначений доповідач «є цеглиною, яка зміцнює стіну між правильним і неправильним».

Дискусія на сесії Ради з прав людини у понеділок була зосереджена переважно на порушеннях росією прав людини в Україні. Німеччина підтримує роботу Комісії з розслідування злочинів рф та в рамках спільної німецько-нідерландської ініціативи також працює над розширенням її мандату на розслідування викрадення українських дітей росією.

Читайте також: Єврокомісія і Польща запускають проєкт із повернення викрадених росією українських дітей

Як повідомлялося, у березні минулого року Рада ООН з прав людини, реагуючи на перші повідомлення про воєнні злочини та порушення прав людини з боку російських військових в Україні, створила Міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні. Комісія вже встановила факти вчинення російськими військовими численних воєнних злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-