Символічний трибунал у Гаазі визнав путіна винним у воєнних злочинах

Символічний трибунал у Гаазі визнав путіна винним у воєнних злочинах

Фото
Укрінформ
У річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну символічний трибунал у Гаазі визнав володимира путіна винним у тяжких злочинах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, судили путіна заочно за злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні з 24 лютого 2022 року.

“Ми не маємо сумнівів, враховуючи покази свідків і представлені докази, що вторгнення було злочином агресії... Характер і сила злочину говорить про те, що його готували задовго до 24 лютого 2022 року”, - наголосив у рішенні символічний суд.

У рамках цього процесу протягом тижня справу розглядали всесвітньо відомі юристи, а також долучилися реальні свідки. Його мета - викликати інтерес та підтримати ідею проведення справжнього трибуналу.

Розглядали справу колишній член Конституційного суду Південної Африки Зак Якооб, експосол США з особливих доручень з питань воєнних злочинів в Управлінні глобального кримінального правосуддя Стівен Дж. Репп, консультант з міжнародного права Прія Піллай, яка також працювала в Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії, зокрема, аналізувала спірні правові питання.

Додамо, що символічний суд базувався на принципах Нюрнберзького процесу, а також Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: ООН є оптимальним майданчиком для роботи над створенням трибуналу для росії – Президент

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 22 вересня створив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-