росія шукає слабкі місця, але ми тримаємо оборону - Зеленський

росія шукає слабкі місця, але ми тримаємо оборону - Зеленський

Укрінформ
росія шукає слабкі місця, але ми тримаємо оборону, поки не будуть готові бригади наступу.

Про це в інтерв'ю кореспонденту ВВС Джону Сімпсону сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"росіяни себе поводять як сапери: вони шукають місце, на їхню думку, слабкіше за інші. Вони йдуть з кількох напрямків. І ми це розуміємо. Але ми тримаємо оборону, тримаємо ці напрямки, поки не будуть готові наші бригади наступу для того, щоб зробити свій потужний удар. І це дуже важливо", - сказав Зеленський.

Водночас, як додав глава держави, Україна усвідомлює, що наша витримка, швидкість деокупації, мотивація залежать від сучасної зброї, яка пришвидшує процес звільнення територій, і відповідно, досягнення миру.

"Тому що зброя - це мова, єдина, яку розуміє російська федерація. Вони розуміють тільки цю мову. І тому цією мовою ми почали їм відповідати. Не очікували вони, але ми почали. І ми дійсно залежимо від деяких постачань, від швидкості таких постачань", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Тиснути на Україну задля перемовин з рф неможливо

Глава держави зауважив, що зараз, коли вже деокупована більша частина нашої держави, впевненість у тому, що ми досягнемо переможного результату, більша, ніж рік тому.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, лише від початку лютого і лише на Бахмутському напрямку відбулося понад 380 бойових зіткнень із російськими загарбниками.

Фото: ОП / www.bbc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-