Неїжпапа: Український флот посилився у кілька разів, рік тому співвідношення до сил ворога було 1:12

Неїжпапа: Український флот посилився у кілька разів, рік тому співвідношення до сил ворога було 1:12

Укрінформ
На початку повномасштабного вторгнення концентрація українських та ворожих сил і засобів на морських кордонах була 1:12.

Про це в інтерв'ю АрміяFM сказав командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа, передає Укрінформ. 

"У той час ми не мали певних спроможностей, щоб протистояти на морі противнику, тому йому вдалося підійти впритул до наших берегів, готуватися до повномасштабного висадження морського десанту та здійснювати удари крилатими ракетами "Калібр" по нашій території, які й зараз відбуваються. Проте ворога все ж зупиняла наявність у нас системи розвідки та виявлення надводних цілей та берегова артилерія. Концентрація ворожих сил і засобів на початку широкомасштабної агресії була 1:12, а зараз ми розраховуємо свій потенціал як 1:4", - сказав Неїжпапа.

Читайте також: Неїжпапа: Для безпеки у Чорному морі Україні потрібні ракети великої дальності

Він зауважив, що набути відповідних спроможностей ударних сил флоту вдалося насамперед завдяки успішним діям берегових ракетних військ, які були створені вже під час широкомасштабної агресії, а також завдяки надходженню берегового ракетного комплексу "Нептун", допомозі від партнерів, які надали протикорабельний ракетний комплекс "Гарпун". "Також ми покращили свою систему висвітлення надводної обстановки. І завдяки проведеним операціям та ударам панування на північно-західній частині Чорного моря противника ми зупинили", - сказав Неїжпапа.

Читайте також: Україні треба звільнити у Чорному морі ще 70 тисяч км² - Неїжпапа

Наразі, за його словами, 25 тис. квадратних кілометрів акваторії є сірою зоною, в яку російські кораблі не заходять, побоюючись знищення.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.02.23 орієнтовно склали близько 145 850 (+790) осіб. Знищено 18 ворожих кораблів /катерів.

Фото: Alexey Neizhpapa, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-